Krutcupens  Trafiksäkerhetsfrämjande för ungdomar 2018

Är du under 24 år, är motorintresserad och vill lära dig mer om att köra bil på bana? Då ska du passa på att gå våra kurser som vi har under skolloven. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Det är utbildning och vårt mål är att du efter dessa dagar ska bli en bättre och säkrare bilförare än innan du kom. Och framförallt ha riktigt skoj på banan!

  perfekt att ta steg 1 och steg 2 exempelvis  eller för den som vill köra mycket utbildning.  

Kurs 1   

För de nya förarna som kanske inte har kört så mycket bil eller kanske inte alls prövat innan. Du kommer att under hela  dagen köra med instruktör och vid behov automatväxlad bil. Det kommer bli körning i vår teknikbana med slalom parkering och bromsteknik. Och vi kommer köra på Ticksta banans rallycross slinga och även Folkracebanan. Vi kommer gå igenom panikbroms, undamanöver samt några mek-moment som däckbyten, oljekontroll, tankning, och prata om bilen  uppbyggnad
perfekt steg för körkorts start 

 


När: Samling kl 12.00, slut ca 16,00

Antal deltagare: max 20 st.

Kurs 2  
För de killar och tjejer som har kört bil tidigare och har kontroll på koppling, växellåda och körvana.

Har man gått kurs 1 är man välkommen att deltaga i kurs 2.

Här kommer det gå undan och vi kommer köra både med tidtagning och både med och utan instruktör  för att först få kunskap och tips med spårval och bromspunkterna runt banan.  Tidtagningen sköts manuellt och vi kommer pressa både bilarna och förarna att få snabbare varvtider.

Efter Lunch kommer vi gå igenom flaggornas färg och betydelse, prat om säkerhet både på och runt banan. Vi kommer gå igenom vissa tekniska element på bilen
Vi kommer köra både framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet och i slutet av denna kurs kommer vi köra race emot varandra 


När: Samling kl 12.00, slut ca 16,00
Ålder: under 24 år
Antal deltagare: max 20 st.

OBS Föräldrar får gärna vara med under kursdagen   för detta är viktigt att få in trafiksäkerhetsfrämjande verksamhet för alla ungdomar.

Till Ticksta-banan i Rimbo kan man åka SL-buss. Enkelt och lätt att ta sig hit.